top of page

İstanbul Dijital Kalkınma Platformu Toplantısı

Güncelleme tarihi: 10 May 2020


Dijital Kalkınma Derneği, Ekonomistler Derneği ve Bilgi Ekonomisi Derneği işbirliği ile ilkini gerçekleştireceğimiz İstanbul Dijital Kalkınma Platformu ile İstanbul’un rekabetçilik gücünü artıracak, dijital çağın gerektirdiği hız, esneklik ve verimlilikle harmanlayacak yerel bir dijital kalkınma modelinin hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. İstanbul’un bu alandaki rekabet üstünlüğü, Türkiye’nin de rekabette üst sıralara gelmesi demektir.


Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumun iyileştirilmesi ve arzu edilen refahın sağlanması açısından gerek kamuda, gerek sivil toplumda gerekse özel sektörde dijital kalkınma ilkelerinin belirlenmesi ve bir standarta oturtulması kuruluş amacımızın yanında bu konuda çalışmalarda bulunmak temel önceliklerimizin başında gelmektedir.


Dijital Kalkınma Derneği (DİJİKAD) öncülüğünde düzenlenecek platform toplantımızda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sayın Prof. Dr. Davut Kavranoğlu vizyon konuşmaları ile onur konuşmacısı olarak yer alacaktır. İstanbul özelinde dijital kalkınma çalışmaları yönünde ilkesel görüşmelerin yapılacağı ve yol haritasının belirleneceği İstanbul merkezli sivil toplum kuruluşlarının önde gelen liderlerinin ve temsilcilerinin katılacağı ve ortaya çıkacak stratejileri hayata geçirme yönünde birlik oluşturmak üzere masa etrafında biraraya geleceği toplantımıza birçok dernek temsilcisi de fikirleri ile katkı verecektir.


“Dijital Kalkınma Seferberliği” için 1. İstanbul  Dijital Kalkınma Platformu toplantımızın programı aşağıda takdim edilmektedir.


Organizasyonumuz 10 Şubat 2018 tarihinde 10:00-14:00 arasında Radisson Blu Hotel Şişli’de gerçekleşecektir.

Program: 10:00 – 10:30 ​Açılış Konuşmaları

​Zekai KIRAN, Dijital Kalkınma Derneği Başkanı

​Prof. Dr. Kerem ALKİN, Bilgi Ekonomisi Derneği Başkanı

​Yrd. Doç. Dr. A. Oğuz DEMİR, Ekonomistler Derneği Başkanı


10:30 – 11:30​ Vizyon Konuşması

​Prof. Dr. Davut KAVRANOĞLU, T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı


11:30 – 13:30​ STK Liderleri ve Temsilcilerinin Konuşmaları

Moderatör: Prof. Dr. Kerem ALKİN, Bilgi Ekonomisi Derneği Başkanı

​Katılımcılar: Sivil Toplum Kuruluşlarının liderleri ve temsilcileri


13:30 – 14:00​ Soru – Cevap


14:00 – 14:15 ​Kapanış: Önerilerin tartışılması ve kabul edilmesi, bildirinin açıklanması

​Moderatör: Yrd. Doç. Dr. A. Oğuz DEMİR, Ekonomistler Derneği Başkanı

5 görüntüleme
bottom of page